Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

fredag 22 mars 2013

Som man längtar..

Snöflingorna har yrt hela dagen och det har liksom aldrig spruckit upp. Som en god vän till mig skulle sagt, det har varit illusionsgrått. Det pendlar verkligen fram och tillbaka med vädret och ena dagen har det nästan börjat nalkas barmark, för att nästa ha levererats ett generös lager snö under natten.

Längtan efter vår är nu stor och jag suktar nästan efter den.. Men det verkar ju vara som så, att allting har sin tid. Våren kommer när den kommer, med lövsprickning och knoppar som spirar både här och där. Tids nog stiger saven och växtkraften slutar att hållas tillbaka. Men än är det inte tid. Allting har sin tid. Drivs det på för tidigt och rusar på allt för fort så kan det lätt bli ett bakslag, med knoppar och tillväxt som förfryser.

Nä, det är nog bäst att det får ta den tid det tar. Frostskador är inget vidare och försenar bara den tänkta blomningen. I värsta fall kan det bli riktiga skador. Som väl är har naturen en fantastisk läkeförmåga och en inneboende längtan efter återväxt. Man får bara vackert vänta, bida tiden och lita till det faktum att var sak har sin tid.

Hmm.. Jag fortsätter lära av naturen, skapad så förunderligt finurligt!

Det var aftonens betraktelse. Godnatt alla rara <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.