Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

måndag 25 mars 2013

Men så klokt!


Tja, men det där summerar väl ihop det hela va? Den skulle man trycka upp som posters lite här och var som påminnelser... i hemmet, på pannan, i bilen, på jobbet, i kyrkan och så vidare :) Här har vi nog alla lite att jobba på, eller vad tror ni?

Och för mina älskade i den äldre generationen som klagar lite på när jag använder engelska så står det:

"Innan du agerar, lyssna.
Innan du reagerar, tänk.
Innan du spenderar, tjäna.
Innan du kritiserar, vänta.
Innan du ber, förlåt.
Innan du ger upp, försök."

 • Det är så lätt att ha ett färdigt koncept klart när man pratar med människor. Man lägger till sina egna erfarenheter och tolkar in med sina egna filter klara. Lyssna - vad är egentligen behovet?
 • Och hur ofta reagerar man inte snabbt med reptilhjärnan utan att tänka efter vilka konsekvenser det får? Hårda ord, obetänksamhet och missförstånd - jobbigt att reda ut och sårar!
 • Innan du spenderar, tjäna. Det kan inte bli mycket tydligare än så. Den lånade och köpta friheten blir lätt en snara. 
 • Det är lätt att fälla snabba omdömen utan att egentligen ha reda på fakta. "Döm inte så ska du själv inte bli dömd" är ett klokord som poppar upp i tanken..
 • Vi får be Gud om precis allt, men faktum är att det gäller att städa framför sin egen dörr först om man vill att något ska hända. Det är bara att gilla läget. Guds villkor för bönsvar är att vi "först förlåtit den som står i skuld till oss". Förlåt och bli hel på kuppen!
 • Man klarar så otroligt mycket mer än man tror! Ge inte upp, utan försök! Välj dina strider och se möjligheterna. Det går att göra på andra sätt än man först tänk sig. "Nöden är uppfinningarnas Moder". Så sant som det är sagt!

Det är bara att skotta där man står. Gör om och gör rätt. Ett steg i taget.
Och med det säger jag godnatt och tack för idag.

Kram på er!

3 kommentarer:

 1. Ett klokt och tänkvärt inlägg Cia. Överlag skulle världen behöva mer eftertänksamhet

  Ta hand om dig Cia!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta!

   Tänk om vi alla skulle sträva efter det, då skulle samhället se annorlunda ut. Men vi får gräva där vi står och förändra världen med en god handling i sänder. Tack för att du gör ditt och sprider goda tankar och reflektioner.

   Önskar dig en skön påskhelg.

   Kram Cia

   Radera
  2. Tack Lotta!

   Tänk om vi alla skulle sträva efter det, då skulle samhället se annorlunda ut. Men vi får gräva där vi står och förändra världen med en god handling i sänder. Tack för att du gör ditt och sprider goda tankar och reflektioner.

   Önskar dig en skön påskhelg.

   Kram Cia

   Radera

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.