Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

tisdag 23 april 2013

Gemensamt fokus

Idag blev det dags för den nya listan att skapas. VillaWedebrands To Do List.

Med jämna mellanrum så måste liksom tankarna sorteras och den gemensamma målbilden justeras, så man synkar sina förväntningar, enas om prioriteringar och vilka insatser som ska göras. Det är ett jättebra sätt att landa och att skapa förutsättningar för att dra och arbeta åt samma håll. Man ser ju saker ur olika perspektiv och allt förutsätter ju samarbete om man nu ska vara två som ska trivas, må bra och utvecklas.

Jag älskar min man. I augusti är det 25 år sedan han friade och det känns helt surrealistiskt. Då var jag 19 och han 24. Ett år senare var vi gifta och familjelivet tog vid. Vi hade nog aldrig varit lika knasigt kära i varann så här många år senare om det inte vore för att vi pratar med varann om allt, respekterar och högaktar varann. Det har sannerligen inte varit något som har kommit av sig själv utan det har varit ett medvetet arbete. Vi har slipats och malts sida vid sidan om varann, och helt enkelt jobbat på det. Nu kan man säga att vi har fått ett visst flow på det hela och det känns skönt.

Nu har det ju liksom infunnit sig en ny period i livet då bägge döttrarna gift sig och flyttat hemifrån - innan jag ens fyllt 44. Lite andra prioriteringar och andra möjligheter har framträtt här hemma till följd av det.

Men vi fortsätter som vi alltid har gjort i vissa avseenden. Samlats kring badkaret exempelvis. ;) När barnen var små så var det ju bad varje afton och allt som oftast en kvällsmacka i badet. När någon av oss vuxna skulle bada så satt gärna den andre på toan och pratade, ändå redo att assistera barn vid behov. Nu passar vi på att bada ihop och själva avnjuta kvällsmaten i badet. Inte varje kväll så klart, men ofta. Mysigt!! Rekommenderas om ni inte provat det! Varmt och gott och sedan småprata med sin allra bästa vän. Närheten liksom.. I tanke och hjärta.

Allt som ska pysslas med eller göras i form av uppdrag utanför jobb och familj är något som vi alltid sett på som gemensamma projekt, och så även nu. Man är ju två om det även om det är den ena utav oss som så att säga är den exekutive parten, och den andre bara stöttande. Men då gäller det ju att man är överens och har samma målbild, annars fungerar det ju inget bra. Då blir det bara slitningar.

Likadant på jobb här hemma. Jag vet att Roger alltid gör det bästa han kan, och han vet att jag alltid gör så gott jag förmår. Den ömsesidiga respekten är oerhört viktig för oss och det hade aldrig funkat annars. Sedan måste vi få busa, kramas på mattan, skratta och gråta ihop, trösta och uppmuntra varann, hjälpas åt att bringa ordning ur kaos, be ihop, hitta lösningar och se framtiden, älska närhelst man behagar, samt ta vara på guldstunderna mitt i vardagen. För livet består ju mestadels utav just det. Vardag.

Och jag lovar... jag skulle kunna bo i en hydda i skogen, bara jag fick göra det med min man. Fast jag föredrar nog vårt hus. <3


2 kommentarer:

 1. Vilken underbar kärlekshyllning till din man och er kärlek. Jag sitter här och ler stort. Kanske också för att jag känner igen mig i dina ord. Jag och min man firar 26 år tillsammans nu i sommar och precis som i ert fall tror jag att vår kärlek är starkare än någonsin just på grund av att vi pratar med varandra, respekterar varandra och har så roligt tillsammans. Mitt livs kärlek och min bäste vän.

  Ett stort grattis till er och er fina kärlek. Ta hand om varandra!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt!! Åh vad roligt att höra! Ibland tror jag nästan att vi är en utrotningshotad art då det går sönder så mycket relationer omkring oss. Men då känns ju dina ord här också som en bekräftelse på att det är sådana här grundläggande saker som gör hela skillnaden. Att man tillsammans blir varandras stora kärlek och bästa vän.

   Grattis till er också och det gör mig hjärtinnerligt glad att läsa din respons. Mer kärlek och respekt åt folket! Fortsätt ta hand om varann ni två också! <3

   Kram Cia

   Radera

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.