Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

fredag 5 april 2013

There's NO place like HOME!

Åhhhhhh vad jag är TACKSAM!! I natt ska jag få sova i min alldeles egna säng. Vilket lyckopiller är inte det så säg! Det är egentligen en ofattbar lyx som vi tar alldeles för givet. Det finns allt för många i vår värld som inte har en egen säng.

Väl hemma efter en resa till Funäsdalen där vår familj har en stuga som mor & far byggde -73, tror jag. Jag var fyra år och hjälpte till genom att åka skottkärra och trilla halvnaken i glasullen då jag balanserade på golvreglarna. Hmm... Det är minnen det!

Funäsdalen och stugan där har fungerat lite som en mötesplats för hela vår familj, speciellt under påskhelgen. Jag har två äldre bröder och vi syskon är utspridda med våra familjer både i Nybro, Stockholm, Uppsala och Trondheim. Stugan rymmer många och som flest har vi nog varit 18 personer där tror jag. Det har varit fantastiska år. Mycket kärlek sitter i de där väggarna som är av handbilad fur från Dalarna.

Det var även under semestrar där jag kysste min blivande make första gången, vi förlovade oss, samt firade vår bröllopsresa. Det var också dit kosan styrdes då vi for på semester som nyblivna föräldrar, en månad efter nedkomsten. Som sagt, vi har upplevt en hel del däruppe.

Nu var vi där uppe för första gången utan våra döttrar som firade påsk tillsammans med sina män här hemma. Annorlunda, men bra. Det var riktigt mysigt att packa ihop sig och åka själva, jag och mannen. Man behövde inte planera packningen lika väl heller. Gott om plats. Det är 87 långa mil för oss dit upp och jag mår faktiskt riktigt dåligt av att resa, men den här gången gick det över förväntan. Men så har jag en avgrund att jämföra med  och är vansinnigt tacksam för varje lite förbättring ;)

Hur som haver så känns det fantastiskt bra att vara hemma nu. Det var egentligen det jag ville ha sagt. Få lite struktur på vardagen och hitta in i en bra rytm med alla mina "läxor" jag har. Tänk att det ska vara så svårt att få till en vardag?!

Nåväl, jag älskar mitt hem. Inte för att det är fantastiskt, extremt prydligt eller ens välstädat, men det är mitt - eller så klart, vårt!! Vår lilla plats på jorden att förvalta. <3


Kram på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.