Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

söndag 4 augusti 2013

Ett krusbär i munnen...

Igår plockade jag av krusbären på den gröna busken, och det var i sanning en taggig historia! Dessutom är det krångligt då grenarna liksom vill spreta åt alla möjliga håll och gärna nästla sig in i varandra. Och ja, de står lite tätt och nej, jag har inte satt något stöd för grenarna. Men de ska faktiskt få flytta till ena långsidan utmed det blivande växthuset.

Men vad det är värt alla rivsår och frustrerade suckar. Söta och goda, stora och alldeles underbara!! Med munnen full med naturens egna sötsaker läggs ett försonande skimmer över minnet av buskens alla taggar. Det är värt allt!

Är det inte så här i livet också? Att vi ibland får kämpa riktigt rejält, stå ut med både det enda och andra, men ändå kämpa vidare för vi vet av erfarenhet att det väntar något gott till slut. Att det gäller att inte ge upp halvvägs utan ha målet i sikte?

Vad det gäller krusbär så kan man ju faktiskt stoppa en och annan i munnen ibland för att påminna sig om varför man överhuvudtaget gav sig in i striden, och på så sätt fortsätta vidare tills man får njuta av skördens hela sötma.

När jag tänker efter så är det väl just ett och annat krusbär i munnen längs vägen vi behöver i livet också för att orka kämpa hela vägen igenom? Ett krusbär i form av uppmuntran, en kärleksfull gest, en tröstande kram eller bara ett 'jag älskar dig och du är det bästa för mig'.
Kram <3

4 kommentarer:

 1. OJ! Så stooora!
  Ska vi byta? Jag har... tomater ;)
  /Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är de stora!!! Och söta, må du tro :) Det blev inte så mycket i år och de som blev är redan i frysen. Men jag ska helt klart ha det i åtanke till ett annat år. Här hemma har jag inte fått en enda tomat än i år. Har varit mycket lite med ork att klara av saker på det sätt man önskat. Jag är i alla fall glad att jag fick till tavlan till ER! Nu borde det ju kanske varit röda vallmo till fru Röd, men jag valde svävande corall/laxfärgade pionvallmo istället, kring ER text. Hoppas ni tycker om den.
   Kram på er bägge!

   Radera
 2. Ett tänkvärt inlägg Cia och visst är det så att det är värt det. Både vad det gäller krusbär och livet. :)

  Ta hand om dig och fortsätt njuta av krusbär och sköna sommardagar!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lotta!!

   Jag försöker så gott det går :) Det har varit mycket på olika plan nu ett tag, men ibland får man inse att allt måste falla isär för att helt enkelt falla på plats. Som vanligt väljer jag att njuta av alla små lyckopiller som finns. En livsstrategi helt enkelt! har knappt varit ute på nätet här på länge. Ska kura ihop mig och läsa inlägg efter inlägg på fina och inspirerande bloggar som din <3

   KRAM Cia

   Radera

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.