Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

torsdag 10 april 2014

Med hjärtat som insats

Läste nyss något klokt och koncist som min mor hade skrivit i ett socialt forum:
"Kärlek måste man vårda. Fallgropar finns alltid, huvudsaken är att man omedelbart kravlar upp om man ramlar i en sån".
 
Relationer är det viktigaste och ibland det svåraste vi har. De kan göra oss starka, men också sköra. För att utveckla eller bevara en relation med någon så måste man investera med sitt hjärta. Det går inte med mindre. Det gäller alla mellanmänskliga relationer av varierad grad.

Och med hjärtat som insats kommer oftast stor belöning, men ibland också stor smärta. 

Vill man vårda sig om en relation så måste man välja att tolka välvilligt, försöka förstå saker och ting utifrån hjärtats värme och färg, samt givetvis uttrycka sig och handla därefter. Alltid med den utgångspunkten av att man vill varandra väl. Åtminstone tills motsatsen bevisats och klargjorts.

Har känt mig bedrövad i många avseenden den senaste tiden då jag tycker att de där fallgroparna snarare tenderar till att bli vallgravar eller skyttegravar där människor sårar eller blir sårade till absolut ingen nytta. Och har man investerat med sitt hjärta i "tycka om", eller "omsorg om", så smärtar det rejält att bara finnas vid sidan när vallgravar grävs, utan att man ens håller i spaden.

Som sagt, fallgropar kommer alltid att finnas... men då får man snabbt som attan hjälpas åt att kravla upp, istället för att gräva vidare.

OM man vill att kärleken ska segra.Peace, Love & Understanding
Kram godnatt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.