Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

lördag 26 april 2014

Glutenfria korvbröd

Igår var tanken att vi skulle passa på att grilla och ha det lite mysigt. Har inte grillat ute än någon gång denna säsongen, men vi var helt enkelt för trötta. Dagen innehöll en fantastiskt fin begravning med tillhörande minnesstund och allt drog ut på tiden ganska rejält. Det är mycket känslor i omlopp en sådan dag på flera olika plan. Mer om tankarna kring det en annan gång.

Hur som haver så landade vi i att vi var alldeles för trötta för att dra igång operation grillning de lux, så jag bad mannen köpa lite korv när han ändå skulle handla. Det går ju fort och så, tänkte jag, men så bar det sig inte bättre än att mannen fick dra iväg på jouruppdrag för att rensa ett avlopp i ett hyreshus. Och tända upp grillen för att grilla korv själv... nä, det hade jag ingen lust med.

Fram med stekpannan :) Men så till själva saken. Korvbrödet! 

För egen del så vill jag ju äta utan gluten, socker och stärkelserika livsmedel så långt som möjligt, då min kropp mår bäst utav det, så jag ville testa att göra egna korvbröd, utan just detta.

Jag har en bok som heter "Baka matbröd med lchf" utav Mariann Andersson som är kanon och är ett riktigt fynd för den som vill undvika gluten av en eller annan orsak. Där fann jag mitt recept till dessa korvbröd som syns på bilden. Inte sådär stylish upplagda eller fotade, utan bara direkt från plåten fotade med mobilen. De blev jättegoda, fina och fluffiga trots att trötta lilla jag bara blandade ihop samtliga ingredienser utan att läsa receptet ordentligt om hur man skulle göra ;)

Här kommer ursprungsreceptet för 8 stycken:
  • 50 gr smör
  • 6 ägg
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl kokosnötsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk fransk senap
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret. Vispa äggen till en luftig smet i en bunke, ca 3 min med elvisp. Tillsätt smör samt vatten och blanda väl.
  2. Rör ihop resten av ingredienserna och blanda ner dem i smeten ordentligt. Låt den stå och svälla i ca 10-20 minuter.
  3. Forma 8 avlånga bröd (ca 10 cm långa) med blöta händer. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 25 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Jag smälte således bara smöret och rörde i resten av ingredienserna utan att vispa osv. och det gick alltså ypperligt. Ska göra de på riktigt vis nästa gång och kolla vad det blir för skillnad :) Dessutom hade jag i lite salt samt uteslöt senapen vilken jag valde att stryka direkt på korven.

Mycket goda blev de i alla fall!

Ps! Och för dig som nu känner en smula förvirring krypa på då jag ömsom lägger ut recept på smaskiga nutellaglasstårtor, och å andra sidan sådant utan gluten och socker... så kan jag tala om att jag bakar med nöje både bröd och godsaker till mina nära och kära, även om jag själv inte äter av allt. Och gör jag någon gång det, så gör jag ett medvetet val just där och då, vilket jag vet att min kropp sedan mår betydligt sämre utav. :)

Ha en fantastiskt njutbar dag!







2 kommentarer:

  1. Vad bra när man hittar ett recept som både smakar gott, är enkelt att göra och passar de behov ens kropp har. Det kräver ju lite extra av en i köket när det finns saker som ens kropp inte mår bra av. Och vilken tur att det idag då finns så många bra recept att hitta både i böcker och på internet. Recept som både förenklar livet, smakar gott och ger den extra guldkanten.

    Ta hand om dig kära Cia och ha det gott i vårsolen.♥

    Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen Hej Lotta!!!
      Vad glad jag blev att läsa detta :) Tänker på dig, hur du har det och om du mår bra.

      Stora stora kramar till dig från mig <3
      /Cia

      Ps! Tänker så en rad med solrosor för att påminna om dig i år.

      Radera

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.