Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

tisdag 7 februari 2017

Purjon står så grön och grann i landet...Grön och grann står purjon ute i landet minsann! Hittills har jag alltid köpt ett tråg med sytrådslika purjoplantor från någon handelsträdgård, i bara farten, och förra året så kom den ner lite sent. Inte heller kom jag så långt att jag skördade allt heller. Hade nog bestämt mig för att dra upp den lite vackert och gräva ner den igen inne i växthuset, som jag läst att Sara Bäckmo - Skillnadens trädgård - gör. Men som vanligt får jag ta det som det kommer, göra det som orkas med och prioriteras för tillfället. Så nu står den där ute och verkar liksom inte misstycka 🤔

Denna odlingssäsong har jag dock tänkt att ändra på den saken, för oj, vad det är smidigt att ha en himla massa strimlad purjo i frysen! Det är nog faktiskt en utav de saker jag uppskattat mest. Så praktiskt att bara kunna öppna ziplockbagen och ta sig en näve purjo till frukostomeletten. 

Så imorgon kommer purjolök sås i tråg. Behöver dock införskaffa lite mer planteringsjord då jag grundat med det i allt jag hittills sått. Bara såjord på toppen. Hoppas ju att de ska må lite gott i sina celler ett tag och då behövs det ju lite mer "mat" för rötterna. 

Gällande mitt lilla odlingsexperiment under lysrör så blir jag faktiskt förundrad över vilken skillnad jag ändå tycker att det gör. Idag hade sex nya grödor tittat upp, tre dagar efter sådd!!! 👏🏼😳

Spetskål Sonsma
Basilika Dolce Fresca
Citronbasilika
Sallatsbasilika
Amarant
Majrova Purpletop White

Skitkul, rent ut sagt. 😄🌱💚 
Somligt av detta är som sagt tänkt att hållas inne, somligt planteras ut i mitt kallväxthus. Vi får se hur det går. Har ju bara tagit lite frön av varje sort så jag har råd att misslyckas, men tänk om jag lyckas? 
Det ska vara lustfyllt att odla. 

Sov gott alla rara. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.