Grön och grann står purjon ute i landet minsann! Hittills har jag alltid köpt ett tråg med sytrådslika purjoplantor från någon handelsträdgård, i bara farten, och förra året så kom den ner lite sent. Inte heller kom jag så långt att jag skördade allt heller. Hade nog bestämt mig för att dra upp den lite vackert och gräva ner den igen inne i växthuset, som jag läst att Sara Bäckmo - Skillnadens trädgård - gör. Men som vanligt får jag ta det som det kommer, göra det som orkas med och prioriteras för tillfället. Så nu står den där ute och verkar liksom inte misstycka 🤔
Denna odlingssäsong har jag dock tänkt att ändra på den saken, för oj, vad det är smidigt att ha en himla massa strimlad purjo i frysen! Det är nog faktiskt en utav de saker jag uppskattat mest. Så praktiskt att bara kunna öppna ziplockbagen och ta sig en näve purjo till frukostomeletten.
Så imorgon kommer purjolök sås i tråg. Behöver dock införskaffa lite mer planteringsjord då jag grundat med det i allt jag hittills sått. Bara såjord på toppen. Hoppas ju att de ska må lite gott i sina celler ett tag och då behövs det ju lite mer "mat" för rötterna.
Gällande mitt lilla odlingsexperiment under lysrör så blir jag faktiskt förundrad över vilken skillnad jag ändå tycker att det gör. Idag hade sex nya grödor tittat upp, tre dagar efter sådd!!! 👏🏼😳
Spetskål Sonsma
Basilika Dolce Fresca
Citronbasilika
Sallatsbasilika
Amarant
Majrova Purpletop White
Skitkul, rent ut sagt. 😄🌱💚
Somligt av detta är som sagt tänkt att hållas inne, somligt planteras ut i mitt kallväxthus. Vi får se hur det går. Har ju bara tagit lite frön av varje sort så jag har råd att misslyckas, men tänk om jag lyckas?
Det ska vara lustfyllt att odla.
Sov gott alla rara.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.