Jag älskar att laga mat men ofta innebär det en massa hackande och skärande som inte går ihop sig med kroppen min alltid. Därför blir utmaningen att komma på enkla, smidiga och såklart goda rätter som liksom gör sig själva. Det här blev en sådan variant.
Gjorde något som blev riktigt gott med Butternutsquash som är en riktigt trevlig liten pumpasort. Det blev som vanligt efter "man-tager-vad-man-haver" principen så därför är det lika bra att skriva upp receptet här för det kommer att göras igen :)
Gör så här:
- Dela en butternutsquash på längden och gröp ur kärnorna (de kan rostas, tvättas och sparas till utsäde eller bli till kompost). Lägg halvorna i en långpanna. (jag hade lite olja på plåten. Efteråt undrar jag varför?)
- Mosa ca 100 gr blåmögelost tillsammans med ca 2 msk creme fraice till en röra.
- Portionera ut röran i urgröpningarna i pumpahalvorna.
- Ringla över olivolja efter behag, likaså lite honung samt några droppar citron.
- Strössla lite timjan över och skjuts in i ugnen.
Och efteråt så såg de ut så här och maken och jag njöt av en halva till kvällsmat. Och hej och hå så gott det gifte sig tillsammans, pumpans söta smak, blåmögelostens sälta och det lite syrligt friska från creme fraiche och några droppar citron. MUMS! Det blir inte bara soppa på denna goda "grönsak" hädanefter, och nog måste jag försöka odla den till nästa säsong. Prova så får du se!
Kram på dig du fina Cia. Jag hoppas du har det gott och njuter av fina höstdagar tillsammans med de dina.
SvaraRaderaTa hand om dig och tack för alla fina ord som du lämnar hos mig. De betyder så mycket.♥
Kram