Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

fredag 10 oktober 2014

Dessa ljuvliga pumpor!!!

Jag älskar att laga mat men ofta innebär det en massa hackande och skärande som inte går ihop sig med kroppen min alltid. Därför blir utmaningen att komma på enkla, smidiga och såklart goda rätter som liksom gör sig själva. Det här blev en sådan variant.

Gjorde något som blev riktigt gott med Butternutsquash som är en riktigt trevlig liten pumpasort. Det blev som vanligt efter "man-tager-vad-man-haver" principen så därför är det lika bra att skriva upp receptet här för det kommer att göras igen :)

Gör så här:
 • Dela en butternutsquash på längden och gröp ur kärnorna (de kan rostas, tvättas och sparas till utsäde eller bli till kompost). Lägg halvorna i en långpanna. (jag hade lite olja på plåten. Efteråt undrar jag varför?)
 • Mosa ca 100 gr blåmögelost tillsammans med ca 2 msk creme fraice till en röra.
 • Portionera ut röran i urgröpningarna i pumpahalvorna.
 • Ringla över olivolja efter behag, likaså lite honung samt några droppar citron.
 • Strössla lite timjan över och skjuts in i ugnen.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter... fast känn på pumpan med en sticka. Den ska vara lite fast, men ändå mjuk, om ni förstår vad jag menar :) Så här såg den ut i ugnen.

 

Och efteråt så såg de ut så här och maken och jag njöt av en halva till kvällsmat. Och hej och hå så gott det gifte sig tillsammans, pumpans söta smak, blåmögelostens sälta och det lite syrligt friska från creme fraiche och några droppar citron. MUMS! Det blir inte bara soppa på denna goda "grönsak" hädanefter, och nog måste jag försöka odla den till nästa säsong. Prova så får du se!

 

1 kommentar:

 1. Kram på dig du fina Cia. Jag hoppas du har det gott och njuter av fina höstdagar tillsammans med de dina.

  Ta hand om dig och tack för alla fina ord som du lämnar hos mig. De betyder så mycket.♥

  Kram

  SvaraRadera

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.