Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

tisdag 23 augusti 2016

Skördar och bunkrar hej vilt!

Har slagit mig ner vid köksbordet för att ta itu med två ugnsstekta färska kycklingar som tillagades igår. Nu ett par dagar så är mitt kök fullkomligt utnyttjat! Här är så mycket grejer på gång då det är skördetid för både det ena och det andra. Och ska jag få någon ruljans på saker, kunna variera arbetsmoment, och faktiskt få någorlunda mycket gjort, så är det detta som är modellen. För mig. Just nu. Rabarberdricka, äppelmos, lingonsylt, grönsaksröra, kycklingmiddagar, konserverade cocktailtomater och plommonmos är under bearbetning. 

Mitt kök ser med andra ord ut lite som ett slagfält.😅 Fast en organiserad oreda! Och så kul jag har 👏🏼👍🏼😄. Förnöjsamheten vet liksom ingen gräns när jag får dona och greja, efter eget huvud, utan press eller stress. Det blir ju faktiskt storverk uträttat till slut, och det gör mig så glad! 

Det är inte längesedan jag var så sjuk att jag inte kunde re ut att koka vatten. Låter löjligt, men är helt sant. Denna tid minns jag dåligt själv, men jag har en make som nogsamt höll mig undan spisen då det helt enkelt var farligt. Å andra sidan så reglerade det sig mestadels självt då jag oftast var alldeles för dålig för att ens stå där vid spisen. 

Sedan lyckan när jag kunde följa ett recept och baka en kladdkaka, genom att lägga två suddigum, ett över och ett under, den aktuella ingrediens som skulle hämtas. Ingredienser som jag glömde medan jag släppte blicken från receptet tills jag tittade in i skafferiet. Tillbaka till receptet... Gång på gång. Men efter mycket möda och stort besvär så klarade jag av det. Vilken seger! 

Nästa stopp i tillbakablicken blir då jag faktiskt klarade av att göra en paj, en gratäng eller en gryta. Ingen middag med fler grytor eller delar, utan där maträtten liksom var allt i ett. Wow! 

Därefter kom två bröllop... Matlagning och förberedelser över tid. Det gick!!!

Och så nu! Styr och ställer i min egen lilla värld av grytor, glasburkar och råvaror. Det är inte vackert, och äppelmoset brände fast, saker är staplade på vartannat och ALL bänkyta är ockuperad, men jag får ihop det, och det blir GOTT! 

Jag är skittrött, men så nöjd. Jag har lärt mig se framsteg och framgång på ett helt annat sätt. Jag har fått perspektiv. 

TAck gode Gud! 
Nu tillbaka till kycklingen ☺️

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.