Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

torsdag 19 maj 2016

Rabarberdricka

Nu skördar jag rabarber för fullt och en hel del av dem blir till en makalöst god dryck! Att det sedan dessutom är enkelt och utan en massa meck är ju en enda stor bonus.


Här kommer receptet! 
✔️ 4 kg rabarber
✔️ 4 citroner
✔️ 50 gr citronsyra

Skölj, ev ansa, och skiva rabarberna och citronen och lägg dem i en stor syltgryta, eller stor hink för den delen. Häll över citronsyran och sedan vatten så det precis täcker frukten. Låt stå så i ett dygn och dra. 
Sila upp saften och låt frukten rinna av ordentligt i en silduk. Jag har en sådan där enkel variant som finns att köpa på den lokala affären, med röd plastställning och monterbar silduk. All frukt går ju inte ner på en gång, men efter ett par byten så är det färdigt.

Mät upp saften och tillsätt 0,5 kg socker/L saft. Jag fick 5 L saft och tillsatte därför 2,5 kg socker.
Detta röres helt sonika ut i saften tills det löst upp sig. Ingen kokning eller något. Bara slå upp på flaskor. 

Jag fryser mina flaskor och behöver därmed inte ha i mer socker för den konserverande effekten, men jag vet att man kan ha det dubbla (!!!) om man vill ha dem i ett skafferi istället. Men hua... Det tycker jag vare sig känns bra, eller smakar bra. Blir för sött. Detta blir verkligen fräscht och riktigt somrigt! 

Lycka till! 

Kram Cia 


2 kommentarer:

  1. Verkligen jättegod! Tack för en ny favorit <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så lite så! Glad att kunna bidra ❤

      Radera

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.