Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

tisdag 12 april 2016

Kedjereaktioner

Idag, äntligen, kom mitt persikoträd ner på sin rätta plats i växthuset. Det har sannerligen tagit sin tid. Som så ofta är saker och ting som behöver göras, först beroende av att något annat ska bli gjort. Hela kedjereaktioner, och så även här.  X-antal moment är nu genomförda och den lilla godingen står där med sina rosa vackra blomknoppar. Som du ser är inte mitt växthus pimpat och fixat eller på något vis tillrättalagt än, utan det är helt enkelt under process. Nu ska alla prylar ut och det ska vårstädas. Det blir bra, för i hallen inne har vi alldeles för mycket möbler som väntar på att få komma på plats, både här och där. Kedjereaktioner... Korgstolar ska ut i växthuset! 

Därtill har jag nu påbörjat ett nytt experiment. Såklart. Är ju ständigt inspirerad av Sara Bäckmo som driver Skillnadens Trädgård och hon går före med gott exempel både vad det gäller täckodling och kompostering på plats i landen, istället för att gå omvägen kring en vanlig trädgårdskompost.

Den som känner mig vet att jag redan är lite kompostnördig och fascinerad av själva processen. Därför har jag, förutom vanlig kompost, ett komposteringssystem inne - Bokashi! Det är rena magin. Men det tar vi en annan gång. Dock så har vi det där knöliga med att behöva vända och lufta den vanliga komposten så det blir bra... Jättekul egentligen, men det är ju så galet tungt! Och jag har en skruttig kropp i vissa avseenden. 

Så nu. Nu är hallonlandet försett med ensilage på toppen. Där ska sedan allteftersom ogräsrens läggas på som organisk gödning. Samma sak ska ske med bärbuskarna har jag tänkt, men dit har jag inte kommit än. Därtill har jag nu börjat på i min köksträdgård, att gräva upp en ränna ett spadblad djupt, lägga i "bös" eller "skrufs" i botten, och sedan ösa på jorden tillbaka. Dvs sådant som jag nu successivt rensar bort från perennlanden som är torrt och fnöskigt från förra säsongen, åker direkt ner i landet där maskarna får ta hand om det, utan att ta vägen via komposten. Vi får se hur det funkar. 

Syftet är att det ska bli så arbetsbesparande som möjligt, med tid och längd. Dessutom passar det mig som inte kan göra saker och ting statiskt, utan behöver variera mig - och vila ofta! Så jag grävde lite, samlade ihop lite bös, och sedan ner med det, och tillbaka med jorden. Så om ett tag är både perennlanden befriade från fjolårets rester OCH kökslanden grävda och redo att så. Lite i taget bara... 

Imorgon ska det bli fint väder och jag hoppas kroppen tillåter mig att fortsätta! Bjuder på ännu en oorganiserad bild på land i process. Sov gott och KRAM på dig! Titta! Löken är pigg och igång. Jag skördar redan. Ljuvligt! 
Ooops... Det där med kedjereaktioner... 
Det är nu jag kommer ihåg att sängen är full med ren tvätt som måste tas omhand innan jag kan krypa till kojs. Oh well. Nattinatti. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.