Hoppas du ska finna ett och annat guldkorn här. För mig handlar denna sida om att göra ett nedslag och sätta på pränt det som är viktigt för stunden - eller evigheten, trots att livet rusar på runtom.
Jag är en genuint tacksam människa som väljer att njuta av det lilla i det stora, så mina lyckopiller kan verkligen variera. Tillvaron är inte alltid enkel, men som en klok person sa till mig: "I alla stora mästerverk är det skuggorna som ger dagrarna dess glans"

Vänligen
/Cia

lördag 30 januari 2016

Äntligen igång!Vilken lycka! Idag är det första dagen på mycket länge sedan jag förfogade över min tid. Det har ösregnat och varit trist uteväder, men idag ville jag ut! Oavsett! 

Efter en checkrunda i trädgården för att se om något är på gång så noterar jag att gräslöken börjar titta upp, bärbuskarna knoppas och det har tinat en decimeter ner i jorden. Därunder stenhårt! 

I växthuset däremot, där råder ingen tjäle. Däremot oreda... Därför att man inte orkade helt och hållet i höstas utan bara plockade in prylarna under tak. När det blir sådär överväldigande, att jag inte riktigt vet var jag ska börja, så blir jag lätt handlingsförlamad. Det liksom spretar. Åt alla håll. För mycket intryck. 


Då är det ju bra att bara sätta sig ner och landa en stund. Njuta lite av den rostiga skylten som strategiskt placerats i växthuset. Släppa faktum att jag blir lite irriterad över oförmågan att sortera i tanken... 

Men nu var det ju faktiskt det som jag lyckades med efter en stund. Jag fick en del gjort och jag känner mig ytterst nöjd. 

Regnet stod som spö i backen, men jag njöt av att vara torrskodd inne i växthuset. Ena långbädden är nu genomgrävd och några krukade perenner blev nergrävda efter att tyvärr stått ovan jord sedan i höstas. Dessutom har jag testat att så spenat därinne. Spännande! 

Det finns så oändligt mycket som är ogjort, men jag njuter oerhört av det som blivit gjort. Ett bra val!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Stort Tack för att Du tog dig tid och lämna mig en respons.